Årøyelven er en storlakselv med en genuin stamme som kjennetegnes med sin korte og dype form. Årøylaksen er i likhet med elven; kort og krafig.

Kraftig vannføring spesielt i den øvre delen av elven, og fiske fra spektakulære brokonstruksjoner, gjør fiskeopplevelsene både utfordrende og nervepirrende selv med smålaks på flua.

Elvens lakseførende strekning på ca. 1500 m, kan naturlig inndeles i tre partier:

  • Øvre del, ca. 900 m, stri men med mindre fossende elv. Og fiske fra gressbanker og Årøylevens karakteriske og legandariske broer; "The platform of Despair", er fra den legendariske boka "A fly fishers life", av Charles Ritz.
  • Midtre del – ca. 300 m – er et strykområde med en foss. Ikke fiskbar.
  • Nedre del, munningen/estuariet, ca. 300 m og påvirket av flo/fjære. Sammenlignet med elvens øvre del er dette er et relativt stille område, hvor du kan vade, fiske fra land, båt eller broer.

Få andre elver enn Årøyelven kan skilte med laks over 30 kg.  Og de store ”bamsene” er her fortsatt, om enn ikke like store, så tas det hvert år laks på 15-25 kg i løpet av sesongen, eller på stamfisket på høsten.

Fiskeutleie inkluderer innlosjering i et eget hyttetun i maleriske omgivelser med utsikt til munning og fjord. Og egen fiskeguide og alle måltider, hvor vi legger stor vekt på gode matopplevelser basert på lokale og sesongens råvarer fra eget fylke.